בקשה לאפוטרופסות

0
180
בקשה לאפוטרופסות
קרדיט canva

ישנם לא מעט מצבים שבהם אדם לא יכול לטפל בכוחות עצמו בענייניו השונים. בדיוק למקרים אלה נוצר מוסד האפוטרופסות. מומלץ להגיש בקשה לאפוטרופסות בעזרת עורך דין, על-מנת לוודא שהיא עומדת בכל הכללים כך שהתשובה לא תתעכב וניתן יהיה לעזור לאדם שזקוק לסיוע. עו"ד ונוטריון דוד דרוטמן מספק שירות זה בזמינות גבוהה ובמסירות רבה.

דגשים חשובים לגבי הגשת בקשה לאפוטרופסות

* אוכלוסיית היעד – ניתן למנות אפוטרופוס לאדם שמאושפז בבית חולים ולא מסוגל לחוות את דעתו לגבי הליכים רפואיים שעולים על הפרק, לקטין שהוריו לא בין החיים או שלא מסוגלים למלא את המחויבות ההורית, לאדם בעל צרכים מיוחדים שלא כשיר לנהל את ענייניו ולקשיש שלא יכול לקבל החלטות ולדאוג לעצמו.

* אפוטרופוסים אפשריים – האפוטרופוס יכול להיות אדם, האפוטרופוס הכללי וגם תאגיד (בהתאם לרשימה המפורטת באתר של האפוטרופוס הכללי).

* מגישי הבקשה – מי שרשאים להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס הם קרובי משפחה וגם היועץ המשפטי לממשלה.

* אגרה – הגשת בקשה למינוי אפוטרופוס כרוכה בתשלום אגרה. נכון ל-2023 גובה האגרה הוא 516 ש"ח. במידת הצורך, ניתן לבקש פטור מתשלום אגרה זו.

* זכות האדם להחליט לגבי חייו – ניתן למנות אפוטרופוס לנושאים ספציפיים (למשל רק עניינים רפואיים) או באופן כללי, ניתן גם למנות אפוטרופוס לפרק זמן מוגבל, ועוד אופציה היא מינוי "תומך החלטות" במקום אפוטרופוס. באופן כללי המטרה היא לצמצם ככל האפשר את הפגיעה בזכות הבחירה של האדם שזקוק לאפוטרופוס.

* בחירה מראש של אפוטרופוס – כדאי לדעת שכל אדם יכול לבחור מראש אפוטרופוס שייכנס לתפקיד אם הנסיבות יחייבו זאת. ליתר דיוק, ההגדרה היא "מיופה כוח", והמנגנון שמאפשר לבחור מראש אדם שידאג לכל הנושאים הדורשים טיפול בעת הצורך הוא ייפוי כוח מתמשך.

טיפול מהיר ומקצועי בבקשה

עו"ד ונוטריון דוד דרוטמן מסייע להגיש כל בקשה בנושא אפוטרופסות על בסיס ניסיון של שנים רבות, ובעיקר מחויבות אמיתית להושיט למגישי הבקשה ולמי שזקוק לאפוטרופוס את מלוא העזרה הנחוצה. הבקיאות של עו"ד דרוטמן מבטיחה צירוף של כל המסמכים הרלוונטיים כך שהטיפול בבקשה יהיה מהיר ככל האפשר.

 

 

 

 

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here