אבן טבעית

0
1
קרדיט: pexels.com

הוספת חיפוי אבן טבעית לקרות חוץ ופנים הבית הופכת לפופולרית יותר כדרך להעניק לבית מראה ייחודי ומותאם אישית תוך הכנסת אלמנט טבעי היוצר אווירה נעימה. אבן על חזית הבית מציעה מרקם טבעי המנוגד לקווים החלקים והישרים של קירות צבועים בלבד. סוג האבן והגימור שלה הם המשתנים העיקריים בכל הנוגע לשימוש באבן טבעית לחיפוי. עם מגוון רחב של סוגי אבן לבחירה, ניתן להשיג אבנים עם אינספור צבעים וטקסטורות. יש אנשים שרוצים אסתטיקה מלוטשת ומודרנית שמתיישרת עם עיצוב הבית שלהם, ולכן הם הולכים על גימורים מלוטשים וחלקים, ויש את אלו שמעריכים את המאה הייחודי של האבן הטבעית, ורוצים אותה עם מינימום שינויים.

 אבן טבעית כחיפוי קיר- בעיות ופתרונות פוטנציאליים

ישנם מספר שיקולים שכדאי לקחת בחשבון בעת ​​התקנת אבנים טבעיות בחוץ, למרות שחומרים אלו בדרך כלל מציגים עמידות טובה מפני נזקי מזג האוויר, במיוחד אבנים קשות יותר כמו בזלת או גרניט. מה ניתן לעשות כדי להגן על אבן טבעית מפני פגעי מזג האוויר ואילו סוגים של דברים יכולים להזיק להן בטווח הארוך? אבן טבעית המשמשת כחיפוי קירות פגיעה בדרך כלל לשלושה דברים:

מזג אוויר (קרינה אולטרה סגולה, תנודות טמפרטורה), מים, וכל דבר שיכול לשנות את צבעו (שמן, מזון או פיגמנט).

במיוחד עבור שיש וגיר, אבנים העשויות מחומרים רכים יותר, נזק פני השטח מקרינת UV, רוח וגשם הוא מסוכן יותר. שיש ואבן גיר יהפכו עמומים ובלתי מושכים כאשר הם נחשפים לתנאי מזג אוויר קשים. למרות שכרגע אין דרך למנוע מאבן גיר לאבד את הברק הטבעי שלה, אפשר פשוט להחזיר את צבע האבן באמצעות טיפול תחזוקה תקופתי.

השפעת הרטיבות על המראה של אבן טבעית

לחות מתמשכת או גשמים ומים עומדים יכולים לפגוע באופן משמעותי באבנים טבעיות. אם אתם מחפשים לחפות קירות חיצוניים באבנים טבעיות כמו שיש או אבן גיר – שאינן עמידות לחומצות – עלולה לקרות תגובה משמעותית לחומרים הכימיים ולהרוס את מראה האבן. לא ניתן להסיר את החלודה המתפתחת על משטחי שיש ואבן גיר עקב החדרה מתמשכת של לחות, גם אם פתרונות מסוימים שאינם חומציים יעילים להסרת חלודה משטחים. פעולות איטום באמצעות חומרי איטום מיוחדים הן הדרך היחידה להגן על האבן מפני נזקי רטיבות. מפעל נופי אבן ושיש מתמקצע בעיבוד אבנים טבעיות, בדגש על ייצור כחול לבן.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here