עונת הקיץ כבר בפתח וזהו בדיוק הזמן המתאים להכנת רוטב פלפלים וזאת משום שאיכות ומגוון הפלפלים החריפים מגיעים לשיאם. ישנם זנים שונים המתאימים להכנת רוטב פלפלים, אולם הנפוצים ביותר בישראל הינם זן לפיד וזן הבנרו וחלפניו. פלפל מזן לפיד הינו לח יותר וניתן להפיק ממנו עיסה דלילה וזן הבנרו יספק לכם אפשרות ליהנות מרוטב חריף במיוחד. מגוון רוטבי פלפל ייחודיים תוכלו למצוא ללא מאמץ בחברת טרז פזוס.
איך מכינים רוטב פלפלים?
רוטב פלפלים ניתן להכין ממגוון סוגי פלפלים: הבנרו, לפיד, צ'יפוטלה, צ'ילי, חלפניו, פלפלים ירוק חריף, פלפלים צהובים, אדומים וירוקים ועוד. בהחלט ניתן לשלב בין פלפלים מתוקים ופלפלים חריפים ולקבל רוטב פיקנטי ומתקתק. תהליך ההכנה הינו פשוט למדי ובהחלט ניתן להכין כמות גדולה של רוטב ולשמור בצנצנות בהקפאה. אופן ההכנה מתחיל בטחינה של הפלפלים לעיסה ואין בעיה שהיא תכיל גם חתיכות פלפלים וגרעינים. לאחר הטחינה מוסיפים מלח ובודקים האם רמת המליחות מתאימה לטעמכם ונעימה לחך. את העיסה מעבירים לצנצנת גדולה בעלת פתח רחב ומכסים בבד נושם דוגמת בד חיתול. מניחים לעיסה לתסוס למשך כעשרה ימים ובכל יום מערבבים אותה. העיסה תתחיל בתהליך התסיסה כבר ביום השני ולאחר 10 ימים הרוטב המותסס מוכן וניתן לסגור את הצנצנת במכסה ולשמור אותה בחדר או במקרר. טיפ חשוב: ככל שתדחו את הכנסת הצנצנת למקרר, כך הרוטב יפתח טעמים חזקים יותר.
מומחים באוכל מקסיקני אותנטי
חברת טרז פזוס נחשבת למובילה בייצור ושיווק של מאכלים ומוצרי בישול מקסיקניים אותנטיים. בניהולם של שף איתמר דוידוב ורענן סלומון.
בחברה תמצאו מגוון רחב של מאכלים איכותיים ואותנטיים: טורטיות מקמח חיטה ותירס, רטבים וסלסה עגבניות, ממרחי אבוקדו ושעועית פיקנטיים, נאצ'וס, מעדני תיבול, ריבות וקונפיטורות ועוד. אנו עומדים לשירותכם בכל שאלה, בקשה, הזמנה ופנייה ונשמח להעניק לכם מענה מקצועי ושירות איכותי ביחס אישי.